sfeerklein01

Ook in ons gebied:

Volgen van broedende grauwe kiekendief

In ons gebied broedde een grauwe kiekendief, waarbij een webcam werd geplaatst door de Wekgroep Grauwe Kiekendief in samenwerking met Omroep Flevoland. Enkele hoogtepunten zijn nog te bekijken!

beleefhetmee

Bezoeken van bedrijven op de Beleefdag

Op de laatste zaterdag van juni kunt u uitgebreid rondkijken op een aantal bedrijven in ons mooie gebied.

Ook in 2016 maakten velen van deze gelegenheid gebruik toen de VIJFDE Beleefdag op 25 juni 2016 vierde.

Bekijk enkele foto's van 2016 en 2014.

Uitrusten in het Torenbosje

Komt u over de Elburgerweg ter hoogte van de Abbertweg en de Oudebosweg, geniet dan van de variatie van de begroeiing in het Torenbosje door er een wandeling te maken en rust uit in het kunstwerk !

beleefhetmee

Wandelen op het "Stobbenpad"

Wandelen langs bloeiende akkerranden en genieten van boerenlandvogels.
ANV Rondom Het Greppelveld wil haar werkgebied toegankelijker maken voor u als bewoner. Wij stimuleren het aanleggen van wandelpaden en fietsroutes over en door het bijzondere landbouwgebied. Bent u als toerist aan de Flevoboulevard of elders in Flevoland onze gast? Dan nodigen wij u van harte uit! Samen met Staatsbosbeheer is aan de Stobbenweg bij nr 18 een Akkerrandenwandeling gemarkeerd.

Ook kunt u in de regio gebruik maken van routes die met begeleiding van Landschapsbeheer Flevoland zijn uitgezet.

beleefhetmee

Fietsen van knooppunt tot knooppunt

Op de fiets kunt u door het volgen van de genummerde fiietsknooppunten het gebied Rondom het Greppelveld verkennen. Verscheidene 40-nummers liggen in het gebied. Halverwege de knooppunten 41 en 42 is picknicickplaats Het Torenbosje. knooppunt

Volgen van Boerenlandvogels

De Vrijwillige Weide- en Akkervogelbeschermingsgroep ondersteunt onze ANV Rondoim het Greppelveld. Het is een groep vrijwilligers die  die kennis over boerenlandvogels in Flevoland met ons deelt Zij organiseren periodiek een excursie in ons gebied en in het voorjaar verzorgen ze nestbescherming van met name kieviten.

veldleeuwerik

Relaxen in een maisdoolhof of theetuin: Plexat

Bezoek Maïsdoolhof, Theetuin en Kinderboerderij 'Plexat'

Leuk voor de kinderen: een gezellige 'doolhoftrip' waarbij je vragen kunt beantwoorden! En natuurlijk niet te vergeten lekker knuffelen met de dieren, spelen in het strohok, een koe melken, een potje kindercricket spelen, paarden borstelen, knutselen, verven, een speurtocht enz. De kinderboerderij is open vanaf 1 mei en de doolhof zodra de mais hoog genoeg is. tot aan de oogst van de mais in september of oktober.

beleefhetmee

De Theetuin is open met zomers weer !

beleefhetmee

Kortom, genoeg te beleven op woensdag, zaterdag en zondag, open van 10.00 tot 18.00 uur, kosten € 4,00 per persoon.

Bij Kinderboerderij 'Plexat' aan de Stobbenweg 4 te Dronten (tel. 0321-31 32 43 / 06 51 99 61 32)

Bezoeken van Kaasboerderij De Polderzoom

Breng bijvoorbeeld een bezoek aan kaasboerderij ‘De Polderzoom’ van familie Van Wees in Dronten. Op een steenworp van het pittoreske stadje Elburg ligt hun moderne melkveebedrijf op de jonge vruchtbare Flevolandse zeeklei. Bijzonder aan het bedrijf is dat ze boerenkaas maken van de melk van hun eigen koeien. De boerderijwinkel en kaasboulevard zijn op dinsdag en zaterdag geopend van 9.00 - 12.00 uur. De informatieve bedrijfsfilm over het maken van kaas wordt vanaf 9.30 uur om het half uur gedraaid. Aansluitend kunt u de kaasboulevard bezoeken.

Genieten aan de Flevoboulevard, aan het Veluwemeer

Op de Flevoboulevard aan het Veluwemeer vindt u vakantieparken, heerlijke hotels, gezellige horeca, uiteenlopende activiteiten, stranden, prachtige bossen en vergezichten. Maar ook Walibi Holland, Dorhout Mees en FlevOnice. Het gebied van ANV Rondom Het Greppelveld ligt in het achterland van de Flevoboulevard. Deze regio in de gemeente Dronten biedt ook ruimte aan evenementen als Lowlands en De Opwekking.

ANV Rondom Het Greppelveld | Beleef het bloeiende boerenland in Flevoland

sfeertekst01

De vereniging:
ANV Rondom Het Greppelveld

De bloeiende akkerranden van het agrarisch gebied Rondom Het Greppelveld bieden ruimte voor boerenlandvogels én mensen! Om dit mogelijk te maken hebben agrarische ondernemers de Agrarische Natuurvereniging (ANV) Rondom Het Greppelveld opgericht.
De ANV is ingeschreven bij de Kamer van Koophandel: KvK-nr 50243799.

doeookmee

Wat "Rondom Het Greppelveld" wil:

Hoofddoel is stimuleren en bekend maken van
Agrarisch Natuur- en Landschapsbeheer
in het gebied Rondom het Greppelveld.

Dat betekent:

- Initiatieven nemen op het gebied van agrarisch natuurbeheer
- Initiatieven nemen op het gebied van landschapsbeheer
- Ons gebied toegankelijk en aantrekkelijk maken voor het publiek
- Fiets- en wandelpaden ontwikkelen over en door het gebied
- Voorlichting geven over de omgeving, inwoners en activiteiten
- Leden stimuleren tot maatschappelijk verantwoord ondernemen
- Andere partijen gelegenheid geven hierin te participeren

Meer informatie ANV Rondom Het Greppelveld

De Agrarische Natuurvereniging Rondom Het Greppelveld is in ontwikkeling. Zodra er meer informatie of nieuws is, zullen wij dit op deze site zetten. Heeft u ondertussen vragen? Stuur dan een e-mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..